Lugna, fina dagar i Luang Prabang

Det är märkligt hur till synes små möten kan leda till något större.
Våra två nyaste vänner mötte vi på väg in till Laos från tågstationen i Thailand. Vi delade en Tuk-tuk. Sedan en taxi. Sedan timmar och dagar tillsammans.

Ett parisiskt par ute på sin första asienresa. Tre veckor. Laos.

Och vi fick bli en del av deras resa.

Vi hyrde mopeder och såg vattenfall tillsammans. Drack Beer Laos och skrattade bort timmar. Och ikväll, den sista kvällen, spelade vi kortspel, åt crepe med banan och,  tja, drack Beer Laos en gång till.

Imorgon åker vi vidare mot Plain of Jars. De mot Vang Vien.

Det blev ett möte som varade några dagar. Ett möte som gav grogrunden till en vänskap.

Och allt började med att vi delade en tuktuk in mot Laos.


Andra berättelser från vår resa

  • Vattenvägen till VietnamVattenvägen till Vietnam Det regnade när vi kom in i Vietnam. Vid en flodkrök blev vi stående i tre timmar eftersom floden hade översvämmat hela vägen. När det började skymma tröttnade en busschafför på […]
  • Stenkrukor med oklart syfteStenkrukor med oklart syftePlain of Jars ligger i norra Laos. Tvåtusenåriga gigantiska stenkrukor utspridda på stora fält. Ingen vet med säkerhet varför dom är där. Eller varför dom tillverkades. Kanske […]
  • Varför vill du kunna välja? Tankar från Vieng XayVarför vill du kunna välja? Tankar från Vieng Xay I den lilla byn Vieng Xay här i nordöstra Laos finns det bara tre vegetariska rätter i restaurangen. Stekta nudlar, stekt ris eller kokt kål. Få val för frukost, middag och […]
  • Vientienne – moving onVientienne – moving onVientiane är Laos huvudstad. Det är väll det mest upphetsande vi kan säga om vår tid där. Moving on… igen... (Kolla gärna in vad jag skrev förra gången om Vientiene på bloggen om […]
  • Stenar, kor och lite kaffe i MamallapuramStenar, kor och lite kaffe i MamallapuramMamallapuram är ett litet, rätt så turistigt ställe. Längs med gatorna ligger butik efter butik med nästan identiska varor. Väskor, kläder, sandaler, smycken, snacks och dricka. Instuckna […]

Kommenteringen är avstängd.