Jag kastar loss från Bangkok

Snart på väg igen

Vi packar. Igen. Ibland känns det som resande är ett långt pärlband av ankomster och avgångar. Början och slut. Sedan ny början och nytt slut. Som allt annat då.

Imorgon lämnar vi vårt Bangkok. Efter några veckor av storstadsliv åker vi mot Malaysia och Kuala Lumpur. Tiden har vi haft för oss själva. Inte gjort så mycket. Bott i en fantastiskt fin lägenhet på 26:e våningen med magisk utsikt över huvudstaden. Högt upp. Långt från vår vanliga jakt på upplevelser och intryck. Här har vi ibland stängt dörren om oss. Dragit ner persiennerna och tittat på film. Kokat the. Köpt mat från de lokala stånden nere vid gatan. Stannat upp i resandet.

Igår satt vi på en mysig restaurang mitt emot Wat Arun, skymningstemplet, med en vän vi träffat på resan. Thea har varit ute och rest i snart två år. Runt här och där. Vi träffade henne först i Indien. Sedan Bangkok för några veckor sedan och nu Bangkok igen en runda. Vi kom in på hur resandet efter en stund slutar vara semester och resa. Det blir, i brist på bättre ord, en livsstil. Jag tänker inte längre på att jag lever vad man brukar kalla backpackerliv. När jag är i Sverige ser jag mig inte som ”en som arbetar”. Trots att det är det jag gör den största delen av mitt vakna liv. Och nu ser jag mig inte som ”en som reser” trots att det är det jag mest hela tiden. Fast inte senaste veckorna. Då har vi haft semester. Semester från resan på resan. Typ så.

Men nu är det dags att bege sig vidare. Omväxling. Jag älskar Bangkok. Börjar förstå staden nu. Känner smaken av den. Pulsen. Neonljusen och  kloakdoften. Och det är alldeles. alldeles underbart! Men nu är det dags att bryta upp.

Utsikt från vår lägenhet

Jag är urkass på att bryta upp. Verkligen urkass. Krampaktigt försöker jag undvika det.

Någon dag innan det är dags att börja packa igen börjar jag hitta anledningar till varför vi skall stanna kvar ett par dagar till. Kan vi inte boka om biljetterna? Om vi bara skjuter upp avfärden kommer vi hinna med något fantastiskt!

Men dagen för avresan har det släppt igen. Och jag ser fram emot nästa del. Det är som om jag då har släppt en massa bakom mig igen. Släppt taget om tryggheten det innebär att känna till ett ställe. Tryggheten i att veta var man skall sova och om duschen kommer vara varm och var man hittar mat.  Men när jag släpper allt det där och ger mig hän åt osäkerheten brukar en befrielse infinna sig. Och jag är glad att vara på väg igen. På väg mot något nytt. Med en ryggsäck som innehåller det jag behöver i mitt liv.

Imorgon förflyttar jag mitt liv igen. Mot en stad jag tyckte om sist. Därefter vidare mot Perenthian Islands. Vi kastar loss. Igen. Låter oss färdas med i strömmen av händelser igen. Semestern är över för denna gången. Det är dags att släppa in nya intryck igen.

 


Andra berättelser från vår resa

 • Tillbakablick: Hur man njuter i BangkokTillbakablick: Hur man njuter i BangkokVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss. När jag hör att någon vi träffar […]
 • Med fräscha ögon i BangkokMed fräscha ögon i Bangkok ”Om barnen inte är där när vi kommer, så ska de få stryk!” hade Ann-Marie (Martins mamma) sagt till Kristen (Madeleines pappa) när de steg av flyget i Bangkok i onsdags förra […]
 • Fantastiska Fyran splittar uppFantastiska Fyran splittar uppEtt avslutande brev från Ann-Marie Nu har vi fått känna på värmen och fuktigheten i Thailand. Efter en och en halv timmes flygresa från Chiang Mai landade vi på Koh Samui. Här […]
 • Ann-Marie berättar om norra ThailandAnn-Marie berättar om norra ThailandHär kommer ett brev från Ann-Marie: Vi har nu förlyttat oss till Chiang Mai i norra Thailand. Den vackra tågresan hit tog över tolv timmar och på vägen såg vi hur naturen precis […]
 • Mandalay – dammigt men välkomnandeMandalay – dammigt men välkomnandeMycket har hänt i Burma sedan förra året då Lonely Planet publicerade sin guide, och speciellt sedan Martin var här, för tre år sedan. Det sitter reklampelare på flygplatsen. Priserna för […]

2 Kommentarer

 1. Lena & Fredrik |

  fint.

 2. Lena & Fredrik |

  Åh tack för sången btw!!! Hörde den bara igår, tack för vänligheten och omtanken. Kram. Det värmer. Ta hand om er.